Finnish speakers!

Arashi and everything else in your native language!

Moderator: Nightshadow

Forum rules
1. You can create a thread for any language, country or region.
2. Our staff doesn't speak every language in the world, but we trust that you follow the forum rules even when you write in your native language.
User avatar
iheartaiba
Aibakaland Founder
Aibakaland Founder
Posts: 1778
Joined: Fri Dec 01, 2017 7:32 am

Re: Finnish speakers!

Post by iheartaiba » Sun Sep 16, 2018 6:25 pm

Kiitos :) Toivotaan että tästä olis suunta ylös eikä alas. Onneks mun ei tartte elää Kelan rahoilla :D Työkokemusta ja koulutusta sen verran paljon takana, että menee työeläkeyhtiön piikkiin. Toki paremmin tienais ku olis duunissa, mutta ei tässä nyt onneks tartte sormia järsiä.

Sauna ja lasitettu parveke :thumbsup:
En mä tolla terassilla oikein mitään tee lol Siinä on pyörä ja sit kyl pöytä tuoleineen, mutta lähinnä se toimii pyykkitilana ku meillä ei oo kuivaushuonetta :/ Se ei siis oo mikään hieno terassi vaan tollanen... läntti jota kautta tullaan sisälle :D Olisin kyl mielummin ottanu ne neliöt tän kämpän sisälle.

Meen ens viikonloppuna piipahtaan porukoilla ku siskolla on synttärit ja näkee sit samalla toistakin siskoa ja sen muksua. Ja tänään sovittiin veljentytön äitin kanssa, että nappaan sen likan kans mukaan (se asuu siis äitinsä kaa täällä Tampereella). En oo käyny sen kaa porukoilla varmaan pariin vuoteen niin ihan hyvä että se näkee isovanhempiansa pitkästä aikaa. Ja saa äitinsä vähän levähtää.
User avatar
rikachi
SUNRISE日本
SUNRISE日本
Posts: 17
Joined: Sat Sep 08, 2018 6:05 pm

Re: Finnish speakers!

Post by rikachi » Fri Sep 21, 2018 10:29 pm

Aa no se helpottaa varmasti jos ei tarvii kelan rahoilla nitkuttaa, voi syödä muutakin kuin kynsiään :D toivottavasti sun terveys kohenee tulevaisuudessa, on varmaan aika turhauttavaa sairastaa noin pitkään :/ mä kanssa oon paininu mielenterveysongelmien kanssa teini-iästä asti mutta onneks ne yths:llä tarttu siihen tosi tehokkaasti, sain tosi hyvän terapeutin jonka kanssa on saanu käsiteltyä asioita niin oireet on lieventyny paljon eikä tarvinnu saikkua missään vaiheessa :)

Emmä tiedä, jotenkin terassi kuulostaa niin hienolta vaikka se ei oliskaan mitenkään grandioosi :D en mäkään mun saunaa oikeastaan käytä, joskus kavereiden kanssa mut en ittelle viitti lämmittää ku näkyy heti sähkölaskussa :D

Varmaan ihan kiva viettää aikaa veljentytön kanssa ^^ oon kuullut että pikkulapsiaika on aika hektistä niin varmaan äidille ihan kivaa saada vähän vapaata :) mulla alko taas koulurupeama, jonglööraan nyt koulua ja töitä samaan aikaan niin tuntuu ettei vapaa-aikaa tahdo oikein löytyä :D noh, jouluna sitten...
User avatar
iheartaiba
Aibakaland Founder
Aibakaland Founder
Posts: 1778
Joined: Fri Dec 01, 2017 7:32 am

Re: Finnish speakers!

Post by iheartaiba » Mon Sep 24, 2018 4:53 pm

Teekkö sä paljonkin duunia opintojen ohella?

Hyvä että oot saanu apua mielenterveysongelmiin, se kun ei oo vieläkään itsestäänselvyys Suomessa... :/

Oli kyl melkoinen viikonloppu. Veljentyttö oli kyl pääasiassa nätisti, mutta mun nukkumiset on ihan päin p:tä. Kaks vuorokautta olin hereillä niin ei kauheesti naurattanu lähteä tänään aamulla kotia kohti. Kasilta olin jo takas Tampereella. Sit ku pääsin viimein kotio niin makasin vaan sängyssä. Nukuin kyl jotain pieniä pätkiä, mutta en yhteensä varmaan paria tuntia enempää. Tosi freesi olo :x
User avatar
rikachi
SUNRISE日本
SUNRISE日本
Posts: 17
Joined: Sat Sep 08, 2018 6:05 pm

Re: Finnish speakers!

Post by rikachi » Wed Sep 26, 2018 7:06 am

Mulla on 20h/viikko, oon ma-pe neljä tuntia päivässä. Onhan se vähän rankkaa ku teen sen normi 25-30 noppaa nyt syksyllä mutta kyl mulle kelpaa ku saan ihan hyvin sit rahaa ettei tarvi nostaa opintotukea :D

Joo, yths on nyt ilmeisesti saanu ihan hyvin rahotusta mielenterveysongelmien hoitoon ku korkeakouluopiskelijoiden mielenterveysongelmat on lisääntyny.

Kuulostaa aika rankalta. Oliks se sit vaan kun vahdit lasta vai etkö vaan saanu nukuttua jostain syystä? Toivottavasti sait sit kotona hyvät unet :) Mulla on ollu aika painajaismainen viikko koulun kanssa, onneks huomisen jälkeen pitäis helpottaa..
User avatar
iheartaiba
Aibakaland Founder
Aibakaland Founder
Posts: 1778
Joined: Fri Dec 01, 2017 7:32 am

Re: Finnish speakers!

Post by iheartaiba » Thu Sep 27, 2018 8:32 pm

Itte ansaittu raha tuntuu muutenkin paremmalta ku Kelan tuki, vaikka ei sitä tuen nostamista tietenkään kenenkään tartte hävetä. Mutta hienoa kyl jos on tollanen tilanne, kunhan vaan saa jossain kohtaa levätäkin. Multa lähti aikoinaan vähän mopo käsistä ku olin tosi usein yöt töissä ja sit oli päivällä ja/tai illalla koulua. Kotona kävi lähinnä kääntymässä. Mutta kai sitä oli sillon vielä niin nuori ja ahne :D Rahan kuvat silmissä vaikka unta ei saanu riittävästi.

Mä oon kärsiny uniongelmista yli puolet elämästäni. Ihan kaikenlaisista: viive, heräily, liian kevyt uni, ei unta ollenkaan. Aikuisena se on vaan pahentunut. En tiiä mitä oikein keväällä tapahtu, koska yhtäkkiä mä aloin nukkua riittävästi. Harvoin on ollu sellanen olo, että olisin tosi levänny ja muuta, mutta sain hommat tehtyä enkä pilkkiny koko ajan tai ollu muuten väsyny. Yleensä tollasia hyviä kausia on ollut vaan muutaman viikon ajan kunnes seuraava paha sykli on alkanu, mutta nyt toi tosiaan kesti useamman kuukauden. Jotenkin sitä kyl osas odottaa ettei se hyvä jakso ikuisuutta kestä, mutta oishan se kuiteski saanu jatkua.
User avatar
rikachi
SUNRISE日本
SUNRISE日本
Posts: 17
Joined: Sat Sep 08, 2018 6:05 pm

Re: Finnish speakers!

Post by rikachi » Thu Oct 04, 2018 3:37 pm

Joo, mä varmaan keväällä siirryn täysipäiväiseksi opiskelijaksi ku haluaisin valmistua määräajassa että saan opintolainahyvityksen :D pitäis alkaa gradua tässä miettimään pikkuhiljaa. Se on kyllä kauhea mörkö mulle, odotan kauhulla jo nyt. Tai itse asiassa koko valmistuminen on aika pelottava ajatus ku pitäis sit siirtyä siihen ihan oikeaan työmaailmaan. Nostan kyllä hattua että jaksoit tehdä noin pitkiä päiviä.

Uniongelmat on kyllä ihan hirveitä. Mulla on kanssa niin etten oo pariin vuoteen nukkunu ilman rauhoittavia tai nukahtamislääkkeitä. Paha se on kyllä opiskella tai käydä töissä jos ei saa nukuttua, kuulostaa tosi hankalalta toi sun tilanne :/ ilmeisesti uniongelmat on kanssa ainakin jonkin verran geneettisiä, joillain niitä tulee paljon herkemmin. Ootko sit kuitenkin aina ollut huono nukkumaan vaikka noi oireet paheni vasta myöhemmällä iällä?
User avatar
iheartaiba
Aibakaland Founder
Aibakaland Founder
Posts: 1778
Joined: Fri Dec 01, 2017 7:32 am

Re: Finnish speakers!

Post by iheartaiba » Fri Oct 05, 2018 1:15 pm

Onnea gradun tekoon :) Onko sulla aihe jo tiedossa? Mä jouduin tekeen bioanalytiikan opparin kaverin kaa ja se oli loppujen lopuks sit lähinnä mun tuotos... sekä teksti että se itse työ. Pikkasen ketutti tehä kirjallista työtä tyypin kaa joka ei hallitse kielioppia saati tieteellistä kirjoittamista sitten alkuunkaan. Mutta tulipahan sekin tehtyä vaikka en sit valmistunu lol Mutta noi gradut ja opparit on kyl sellasia että siinä koetellaan monia opiskelijoita. Onhan ne työt työläitä ja sitten ku sitä pitäis itte pitää huoli että tulee kirjoitettua. Mutta mä luulen että sitä koko hommaa jarruttaa vähän just tuo että sen gradun/opparin jälkeen valmistuminen häämöttää ja pitäis siirtyä työelämään. Se on kuiteski iso muutos.

Ei toikaan kyl oo hääppöstä jos joutuu jatkuvasti käyttää nappeja että saa unta :( Mä oon ollu aina melko kehno nukkumaan, mutta kyl mun uniongelmat on pahentunut selvästi nyt aikuisena. Mä oon pärjänny aika hyvin vähillä unilla (siis jotain 5-6 h hyvää unta on ollut riittävästi) ja ku oon aina ollut liikkeellä (koulua, työtä, harrastuksia) niin ehken sit nuorempana oikein tajunnut että jotain olis vialla. Oli öitä jolloin en nukkunu ollenkaan, mutta nekin mä sain ihan hyvin kulumaan koulutöitä tehden tai jotain niin senkin laitto sillon nuoruuden energian piikkiin :D Olishan se ihan kiva tietää mistä hitosta nää johtuu. Aivovauriota ei mulla oo, sen on neurologi tutkinu. Mutta joo...

Asiasta toiseen, kyl on päivät jo kylmentyny. Tykkään kyllä, mä oon talvi-ihmisiä. Mutta syksy on just tällästä ettei oikein tiedä miten pukeutuis. Keväällä on vähän sama ongelma.
User avatar
rikachi
SUNRISE日本
SUNRISE日本
Posts: 17
Joined: Sat Sep 08, 2018 6:05 pm

Re: Finnish speakers!

Post by rikachi » Mon Oct 08, 2018 10:41 am

On mulla aihealue jo tiedossa, ajattelin tehdä jotain free-2-play -peleihin ja microtransactioneihin liittyen :)
Tollaset on aina tosi turhauttavia jos joutuu ryhmätyössä tai parityössä kantamaan muita. Onks se muuten ihan normi käytäntö että opparit tehdään pareittain? En oo koskaan kuullu :D

Uniongelmat on kyllä aina tosi hankalia varsinkin jos ei tiedä syytä. Mäkin ennen pärjäsin 4-5 tunnin unilla mutta nykyään jos on alle 7 niin koko päivä on ihan kauheeta taistelua :D kai sit nuorempana vaan jaksaa enemmän, tosin mä yleensä siellä kahdenkympin alkupäässä nukuin sit kans sellaisia yli 12 tunnin pätkiä kompensaationa, nykyään 9 on se maksimi jonka jälkeen herään väkisinkin. Tosi harmi kyllä että sulla ei oo löydetty syytä :/

Joo päivät pimenee ja kylmenee :D mulla syksy on aina kaikkein hankalin ku alkaa tulla kaamosmasennusta, nyt paljon enemmän kun mun paras kaveri on syksyn vaihdossa Japanissa ja mulla ei oo oikein ketään muita kavereita täällä niin yksinäisyys vähän vaivaa, varsinkin nyt kun on koulu--ja työstressiä :/ ootko sä syksyihmisiä? :)
User avatar
iheartaiba
Aibakaland Founder
Aibakaland Founder
Posts: 1778
Joined: Fri Dec 01, 2017 7:32 am

Re: Finnish speakers!

Post by iheartaiba » Tue Oct 09, 2018 4:14 pm

Taitaa vaihdella vähän koulutusohjelmittain että tehdäänkö oppari yksin vai pareittain. Tietotekniikan puolella ainakin tehtiin yksin, mutta ilmeisesti sosiaali- ja terveysalalla on tapana tehdä pareittain. Yksinkin saa tehä, mutta se on harvinaisempaa. En sit tiiä mistä toi oikein johtuu. Ei se niiiin iso työ oo etteikö sitä vois yksin tehä. Mä suostuin tekeen parin kaa sen takia, että harkitsin jo sillon lopettamista. Se olis muuten tehnyt yksin ja oli tosiaan mun kaveri. Sanoin, että jos se haluaa mun kaa tehä (se siis pyysi) niin se ottaa sit riskin että mä lopetan koulun kesken opparin. No en lopettanut ja lopulta tein siitä suurimman osan... Mutta toi sun aihealue ainakin kuulostaa kiinnostavalta :) Mulle tuttu lähinnä Pokemon Go:n kautta lol

Mä oon kade sellasille jotka nukahtaa vaan ku laittaa pään tyynylle. Tasan ei mee onnenkävyt.

Mä oon enempi talvi-ihmisiä, mutta en mä syksyäkään inhoa. Aurinkoiset päivät on toki parhaita, mutta joskus se sade ja tuuli rauhottaa. Porukoilla se oli toki parempi ku sillon sen sateen ropinan kuuli ku asuttiin omakotitalossa. Nyt ei. Mutta talvi on mun lemppari vuodenaika. En mä oikeestaan mitään vuodenaikaa inhoa, mutta mä en tykkää kauheen lämpimästä säästä niin siks mä en ehkä oo kesäihmisiä. Heti ku mennään yli 20 asteen niin alkaa ahistaa. Mennyt kesä oli ihan helvetistä :x

Ikävä kuulla, että tunnet olos yksinäiseks ja sit on toi kaamosmasennuskin :( Jos joskus haluat ja uskallat niin lähe vaikka kahville tai jotain :D Oon tavannut netin kautta suomalaisia Arashi-faneja joitain vuosia sitten (pidettiin tapaaminen mun tykönä), mutta ymmärrän kyl jos mielummin vain kirjottelet tänne. Mutta mulle saa vapaasti laittaa yksityisviestiäkin jos tykkää.

User avatar
rikachi
SUNRISE日本
SUNRISE日本
Posts: 17
Joined: Sat Sep 08, 2018 6:05 pm

Re: Finnish speakers!

Post by rikachi » Wed Oct 10, 2018 9:18 pm

Joo, eiks opparit oo yleensä joku 50 sivua? Luulis että sen verran jokainen saa itte tehtyä tieteellistä tekstiä :D en ees tienny että jotkut tekee pareittain.

Mä oon kanssa kade tollasille, mulla menee yleensä pari tuntia nukahtaa. Eilenki menin sänkyyn jo 11 aikaan mutta nukahdin vasta kahdelta :s jäi vähille unet, onneks kohta on jo viikonloppu :D

Mennään ihmeessä kahville joku päivä, tykkään kyllä turista ihmisten kanssa, oon vaan tosi ujo tekemään tuttavuutta :) aika sattuma kyllä että päädyin tänne ja kävi ilmi että asutaan näinkin lähekkäin :D

Mulla olis vielä kasa ohjelmointiharkkoja tälle yölle, tekis vaan mieli skippaa ku Netflixiin tuli just RuPaul's Drag Racen kymmenes kausi mut kai mun on pakko olla vastuullinen ja alottaa sen kattominen vasta huomenna :D
User avatar
iheartaiba
Aibakaland Founder
Aibakaland Founder
Posts: 1778
Joined: Fri Dec 01, 2017 7:32 am

Re: Finnish speakers!

Post by iheartaiba » Thu Oct 11, 2018 3:20 pm

Joo se on kutakuinkin sitä pituutta. Yleensä amk:ssa se oppari on työ + raportti/teoria. Ehkä opettajat aattelee sosiaalipuolella että pääsevät helpommalla ku opparit tehdään pareittain :D Usein sosiaalialan oppareitten aiheet tulee yrityksiltä/yhteisöiltä. Mun bioanalytiikan ryhmässä ei ollut ku pari, jotka hankki aiheen muualta (toisesta sairaanhoitopiiristä) tai keksi itte jotain.

Mä sain jopa nukuttua viime yönä! Kolmen aikoihin olin nukahtanu ja heräsin siinä kasin jälkeen. Ihan lupaava alku. Vedän tässä unilääkettä sen viikon kuurin, jos vaikka saisin pikkasen tota uniongelmaa fiksattua.

Tää oli kyl tosi kiva sattuma :D Muistaakseni Aibakalandissa on aikoinaan (vuoden parin sisällä?) ollu joku muukin, joka joko asu Nääsvillessä tai ainakin opiskeli täällä. Mutta häntä mä en koskaan tavannut. En ees tajunnu ehdottaa lol Mä en nyt varsinaisesti oo mikään suupaltti, mutta kyl mä juttua saan aika hyvin väännettyä vieraittenkin kanssa. Jotain hyvää ku on istunu asiakaspalvelussa ja labran näytteenotossa :D Mutta joo sit jos tuntuu että haluat tavata niin laita vaikka yksityisviestiä niin kattellaan. Mulla nyt ei oikeastaan oo muuta ku aikaa lol

En oo muuten ikinä tainnu kysyä että miten sä löysit Arashin ja Aibakalandin?

User avatar
rikachi
SUNRISE日本
SUNRISE日本
Posts: 17
Joined: Sat Sep 08, 2018 6:05 pm

Re: Finnish speakers!

Post by rikachi » Tue Oct 16, 2018 1:48 pm

Aijaa, aika jännä. En ite oo ollut ollenkaan tietonen siitä miten AMKin käytännöt eroaa yliopistoista :D Mä en tiedä ku yhen mun opiskelukaverin joka tekee gradua yritykselle, loput keksii vaan itte ja sit gradun pohjalta hakee töitä. Mäkin luultavasti tuun tekemään niin.

Viis tuntia kuulostaa hirveen vähältä mutta toisaalta jos on tottunut tosi vähiin uniin ja keho ei tarvii niin paljoa unta niin se tuntuu varmaan tosi palkitsevalta :) Toivottavasti noi lääkkeet auttaa edes vähän tohon uniongelmaan. Mä just toissapäivänä menin sänkyyn puol 11 mutta nukahdin neljältä. Enkä ees tehnyt mitään ton kuuden tunnin ajan, kuuntelin vaan podcasteja :D Toisaalta mulla on kauhee stressi nyt kun on kahen periodin kurssit päällekkäin (vanhat loppuu ja on lopputöitä, uudet alkaa ja on ennakkotehtäviä jne.), sit työt päälle ja mun vanhemmat on sitä mieltä et mun pitäis mennä käymään kotona etelässä ja revin nyt hiuksia päästäni ku en keksi että mihin väliin ehtisin änkeä vierailun ku siellä pitäis sit olla pari yötä :S Ja mummoakin pitäis kuulemma käydä kattomassa Vilppulassa, en tiedä missä kohtaa mä sen ajattelin ehtiä kanssa ^^;

Kuten varmaan huomasit niin on nyt muutaman viikon aika kiireinen ku on vähän kaikkea :D Mut mä ilmottelen kun mulla olis hyvä sauma nähdä!

Mä olin eka KAT-TUNin fani pari vuotta (vuodesta 2010 kait) ja katoin aina välillä VSAa ja AniShia jos en muuta löytäny, mut en silleen kiinnittäny Arashiin huomiota ryhmänä. Sit KAT-TUN alko menemään vähän härän pyllyä, mun kiinnostus alko muutenkin vähän lopahtaa, tuli Akanishin naimisiinmenoskandaali, raskausskandaali, sit Kokin potkut ja huumeskandaali, sit Taguchin ero ja siinä vaiheessa kun KAT-TUN jäi tauolle ni olin silleen "joo liian masentavaa time to move on". Olin siinä vaiheessa jo kattonu Arashia muutaman vuoden silleen kasvavalla intesiteetillä ja sit jossain vaiheessa KAT-TUN vaan jäi ja siirryin vaan kokonaan Arashiin :D

Kaipasin tosi paljon sellasta fandomia jossa ei oo kauheesti draamaa eikä tarvii jatkuvasti jännittää että mites tästä mennään ojasta allikkoon koska Arashi on "vakaa" ja tosi menestyksekäs. Kuulostaa tosi kylmältä mut kaipasin sellasta turvallisuutta, ei tarvii huolehtia et koska joku taas eroaa tai saa potkut, ei tarvii huolehtia siitä että ohjelmia ja konsertteja perutaan koska ei oo tarpeeks kiinnostusta ja sitä rataa :D Plus Arashissa kaikilla on omat projektinsa ja dynamiikka on jotenkin tasa-arvoisempi kun kaikki on about yhtä suosittuja ja menestyneitä omissa jutuissaan. KAT-TUN nojaa kauheesti Kamenashiin ja sen projekteihin, Ueda ja Nakamaru on aika vähän esillä missään. Sori kauhee romaani ku kysyit vaan yksinkertasen kysymyksen! :Dd Mut seuraan vielä kyl KAT-TUNia silleen puolella silmällä. Ja sit parina viime vuonna Kanjani8 on kanssa hypänny mun listoille.

Aibakalandin taisin löytää arashiprojectin kautta maybe? Mun mielestä tää foorumi mainittiin jossain niistä kuolleiden linkkien listoilla. Kävin kattoo ja olin silleen "huh, tää mestahan on jopa elossa" ja päätin ihan mielenkiinnosta rekkautua :D

Kauanko sä oot Arashia seuraillu? Vissiin aika pitkään? :)
User avatar
iheartaiba
Aibakaland Founder
Aibakaland Founder
Posts: 1778
Joined: Fri Dec 01, 2017 7:32 am

Re: Finnish speakers!

Post by iheartaiba » Tue Oct 16, 2018 8:10 pm

Jösses sulla kyl pitää kiirettä :o Tiedän että tollaset vanhempien kyselyt että millon tuut kylään ei kauheesti helpota sitä stressiä. Toivottavasti aika rullais nyt nopeaa niin saisit vähän sit hengähtää!

Nuorin sisko laitto viestiä että voiko tulla sunnuntaina kylään. Tai oikeestaan se ei ikinä kysy, se kirjottaa jotenki että "sopiiko että tuun" :D Mutta se on sen tyyli. Anyway, kyllähän se mulle passaa. Se vaan sattu unohtaan mainita että sen pitää olla to-aamuna Taysissa... Mä joudun sen sinne viemään (bussilla, mutta silti), joten ihan olis kiva ku tollasista infottais ajoissa. Onneks en oo sille päivälle sopinu mitään. Tänään jouduttiin just siirtelee terapiakäyntejä ku terapeutti pitää pienen syysloman. Mutta joo, ihan kiva että se taas tulee. Se täällä eniten käy mun sisaruksista. Voidaan taas raivota ja nauraa ku pelataan pleikkarilla :D Meillä jäikin Resident Evil 6 kesken ja mä hankin Alienationinkin just for fun :D

KAT-TUNin kohalle on kyllä sattunut yhtä ja toista. NEWS on toinen sotku, mutta ei niillä kyl niin paljon draamaa ja muutoksia oo ollu ku KAT-TUNilla. Harmi tollanen, muistan ku KAT-TUN debytoi.

Mä oon seurannu Arashia jostain... 2004 veikkaisin. En enää muista tarkkaan :D Ensimmäiset vuodet (2006->) Aibakaland oli kyl todella aktiivinen ja usko pois täälläkin oli draamaa. Ja se mitä ei ollu täällä niin tyypit hoiti sit livejournalissa... En oikein kaipaa niitä parin ekan vuoden jälkeisiä aikoja. Arashilla ei ollu mitään ongelmia (joo on niilläkin ollu muutama "skandaali" mutta JE on kyl haudannu ne hyvin tehokkaasti), mutta kansainvälinen fandom oli kyl sellanen mess että en tiiä kuka siitä lopulta ees nautti. Nyt tuntuu, että meno on huomattavasti rauhottunut. Arashissa on kyl se hyvä puoli, että jokanen tekee omia projekteja ja on tosiaan niinku mainitsit aikalailla yhtä suosittu. Ja niitten omien projektien kautta kukin saa toteuttaa itteään.
Post Reply